Lissabon top 10

Lissabon top 10 / handige tips / hop-on-hop-off bus

 home handige tips links cookiebeleidcontact 

Belém

Mosteiro dos Jerónimos

Alfama

Mercado da Ribeira

fado

eten & drinken

musea

Baixa

Castelo de São Jorge

Sintra

 
TIP: reserveer je tickets vooraf
 
TIP: Lissabon voordeelkaarten
 
TIP: fietstochten in Lissabon
 
meer handige Lissabon tips

LISSABON HOP ON HOP OFF BUS

De leukste en gemakkelijkste manier om Lissabon te ontdekken is door middel van een zogenaamde hop-on hop-off bus. Dit zijn toeristenbussen die lange een speciale route rijden waarbij er vooral langs en naar attracties en bezienswaardigheden gereden wordt. Langs de route kun je onbeperkt in- en uitstappen gedurende de geldigheid van je ticket. De uitstapplekken zijn altijd bij toeristische bezienswaardigheden, monumenten, musea of attracties. Soms moet je nog een klein stukje lopen. Het grote voordeel is dat je niet teveel na hoeft te denken hoe je ergens met het reguliere openbare vervoer komt. De route is optimaal voor wie een stedentrip naar Lissabon maakt. Het grote voordeel is dat je niet na hoeft te denken over hoe je bijvoorbeeld in Bélem komt.

De bus
In Lissabon wordt gereden met open dubbeldekkerbussen. Je kunt er dus voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Als je op het bovendek zit moet je er wel rekening mee houden dat de zon sterk kan zijn in Lissabon en dat het insmeren met een antizonnebrandmiddel zeker aan te raden is. Het onderste dek kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden.
In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over Lissabon en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Engels. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs.

Je kunt je kaarten voor de Lissabon hop-on-hop-off-bus hier met korting reserveren

 


 

Lissabon bezienswaardigheden Lissabon voor beginners Lissabon informatie bijzondere plaatsen in Lissabon Lissabon tips